e:LIGA
Rozhovor s hráčem Bacman22
FIFA 21 Článek Rozhovor s hráčem Bacman22

Rozhovor s hráčem Bacman22

Jiří Slavík

Jiří Slavík

9. 12. 2020 12:00

Loni to zkoušel hned třikrát, ale bohužel to nevyšlo. Letos už se Bacman22 prosadil a podařilo se mu postoupit do semifinále za Příbram. My jsme se ho zeptali na pár otázek.

Postoupil jste do semifinále se skóre 26:10, jaké z toho máte pocity?

Mám z toho smíšené pocity. Střelecky se mi celkem dařilo, ale do obrany to bylo horší. Konkrétně v prvních 2 zápasech to nebylo optimální, ve 3. a 4. kole jsem už dostal kvalitní soupeře a tam jsem s nějakým tím obdrženým gólem počítal.


Jak se těšíte a jaké máte očekávání od dalších fází turnaje? 

Na semifinále se těším a rozhodně bych chtěl postoupit na grandfinále. Postup by byl super, ale hlavně si to tam pojedu užít a potkat se s přáteli z FIFA komunity a třeba i s mým oblíbeným streamerem TheJohnym.

Jak trénujete a připravoval jste se na tento kvalifikační turnaj nějak výrazněji nebo odlišně? 

Nijak extra netrénuji, klasicky Rivals, WL a turnaje přes týden. Když už si zapnu přátelák "jen tak" s kluky z Teplic. Hlavně tedy s Aubíkem a Soblou, nebo se Sajmonowyczem z Liberce, ale na tento turnaj jsem se nijak odlišně nepřipravoval.

Jaká je podle vás vaše největší herní přednost? 

Myslím že držení míče a pohyb okolo vápna a celkově kontrola hry.

Minulý rok se vám nepovedlo postoupit, přestože jste to zkoušel hned ve třech kvalifikačních turnajích. Co se letos změnilo? 

Minulý rok byl první, kdy jsem zkoušel různé turnaje a celkově kompetetivní hraní FIFY. Za ten rok jsem se posunul, a to co se mi minulý rok nepovedlo, teď vyšlo docela hladce.

Mohl byste nám stručně popsat svůj tým? 

V bráně Pope, obrana Bellerin, IF Walker, IF Gomez a Mendy, na SDZ mám dvojici IF Valverde a Kanté. V útoku pak IF Rashford, Flashback Alessandrini, Neymar a Mbappé.

Který zápas byste z turnaje vypíchl a proč?

Rozhodně zápas o postup s hráčem Danourem. Dan hrál opravdu dobře a vůbec bych se nedivil, kdyby postoupil. První zápas jsem však vyhrál 3:0 a měl jsem výhodu, a proto jsem zvolil taktiku, "nehnat to dopředu" a měl jsem velké držení míče, což Danour asi neunesl a po zápase mi to vyčetl. Dost mě to mrzí, protože tento zápas byl opravdu kvalitní.

Co říkáte na FIFA 21 a jaké vidíte rozdíly oproti minulým ročníkům?

Na začátku jsem se dost hledal, ale posledních pár týdnů už to je lepší. FIFA 21 je proti 20 zábavnější ale chyby v ní jsou mnohem horší a znatelnější než v minulých ročnících. Např. fauly a konkrétně penalty za naprosté blbosti dokážou člověku pokazit náladu, turnaj, či víkendovku během chvilky.

Jaký je tvůj dosavadní nejlepší výsledek ve FUT Champions? 

Ve FUT Champions to není žádná sláva a nejlepší výsledek je 24:6. Vždycky nastane část WL, kdy prohraji několik zápasů po sobě a z toho se dělá těžko něco lepšího.