e:LIGA
Klubová kola Sparty, Slavie, Baníku a Viktorky zakončily MATCHWEEK #1
Článek Klubová kola Sparty, Slavie, Baníku a Viktorky zakončily MATCHWEEK #1

Klubová kola Sparty, Slavie, Baníku a Viktorky zakončily MATCHWEEK #1

Lukáš Prudil

Lukáš Prudil

18. 10. 2019 12:20

O víkendu 12. – 13. října sehráli své první kvalifikační turnaje příznivci čtyř velmi oblíbených prvoligových klubů – Sparty, Slavie, Plzně a Baníku Ostrava. Kdo postoupil do Semifinále e:LIGY?

O víkendu 12. – 13. října sehráli své první kvalifikační turnaje příznivci čtyř velmi oblíbených prvoligových klubů – Sparty, Slavie Plzně Baníku Ostrava. Kdo postoupil do Semifinále e:LIGY?

Za Spartu se vítězem klubového kola stal hráč s nickem MarioOoso99, který ve finále zdolal 3:1 hráče s nickem Koldiaskaaa. Předchozí kola MarioOoso99 prošel velmi hladce, když všechny dvojzápasy zvládl s alespoň pětibrankovým rozdílem. Stal se tak zaslouženě jediným postupujícím z tohoto turnaje, jelikož Sparta využila práva dosadit dva své zástupce do další fáze. Právě s The Johnym, Emericksonem a vítězem druhého klubového kola se tak utká v Semifinále o dvě místa do Finále e:LIGY.

Sparťanský rival, Slavia, zaznamenala větší počet účastníků. Na ty ovšem čekala postupová místa rovnou dvě. Tyto dvě místa získali hráči s nickem OndrykK a brynycho. Ti spolu sehráli vyrovnané finále, které OndrykK ovládl těsně 2:1. OndrykK zaznamenal výhry naprosto jednoznačné (14:1), ale i velmi těsné (1:0, 6:5).

Klubové kolo Baníku Ostrava se těšilo nejvyšší víkendové účasti hráčů.  Nejúspěšnější byl ze 70 zúčastněných DRMi10, který ve finále porazil hráče s nickem Rak těsně 1:0. Postupují ovšem oba finalisté. DRMi10 mimo těsného finále, kde by prohra již prakticky nic neznamenala, zaznamenal velmi těsný výsledek i v semifinále, kdy postoupil těsně 8:7.

V neděli hráči bojovali také o jediné postupové místo za plzeňskou Viktorii. Plzeňský klub totiž podobně jako Sparta dosadil své dva hráče do další fáze turnaje. Finále celého turnaje bylo obzvláště zajímavé, neboť se v něm utkali další dva hráči FCVP esport týmu. To lépe zvládl JamesBony28 a stal se tedy jediným plzeňským postupujícím. Ve finále zvládl porazit hráče Typci poměrně těsně 2:0, dva předchozí dvojzápasy ovšem byly ještě těsnější. Ve čtvrtfinále zvítězil 1:0 a v semifinále pak 2:1. Uvidíme, zda Typci vyhraje také druhé plzeňské kolo. Tím pádem by v Semifinále e:LIGY proti sobě utkali všichni čtyři členové FCVP esport týmu o dvě postupová místa.

Gratulujeme všem úspěšným postupujícím a pro ostatní hráče připomínáme, že stále probíhají první kvalifikační kola mnoha klubů, po kterých navíc budou následovat kvalifikační kola druhá.

Šancí postoupit do další fáze tedy bude pro každého zájemce ještě dost, všem hráčům o postup usilujícím přejeme hodně štěstí a příjemnou zábavu v následujících zápasech kvalifikace a v dalším snažení o zisk historicky prvního titulu DATART e:LIGY a podílu na Prize Money v hodnotě 150 000 Kč.