e:LIGA
„Jsem na dobré cestě, ale nesmím usnout na vavřínech,“ říká hráč Krtek, který se nominoval do semifinále za Karvinou
Článek „Jsem na dobré cestě, ale nesmím usnout na vavřínech,“ říká hráč Krtek, který se nominoval do semifinále za Karvinou

„Jsem na dobré cestě, ale nesmím usnout na vavřínech,“ říká hráč Krtek, který se nominoval do semifinále za Karvinou

Jiří Slavík

Jiří Slavík

25. 11. 2020 13:00

Krtek se dne 22.11. zúčastnil kvalifikačního kola Karviné a se skoré 27:13 uspěl a postoupil do offline semifinále. My jsme si pro něj připravili pár otázek.

1) Dostal jsi se do offline semifinále, jaké jsou bezprostřední pocity?

První pocity jsou vždy skvělé. Můj cíl je dostat se opět do Grandfinále a zatím jsem na dobré cestě, ale nesmím usnout na vavřínech.

2) Jak jsi spokojen se svým dosavadním výkonem v turnaji?

Po herní stránce nejsem úplně spokojen s fungováním mé obrany a s řešením finální fáze v útoku. Nicméně postup je postup, takže zatím spokojenost a zbytek se dá do semifinále vypilovat.

3) Loni jsi se probojoval v barvách Příbrami až do Grandfinále, letos ses rozhodl reprezentovat Karvinou. Co za tím stojí?

Chtěl jsem zkusit novou výzvu. Minulý rok se mi příliš nedařilo v Grandfinále, tak doufám že mi nové barvy přinesou více štěstí.

4) Jak jsi zatím spokojen s FIFA 21 a čím se liší od minulých ročníků?

S letošním ročníkem jsem velice spokojen. Hra je dynamičtější, rychlejší a zábavnější na rozdíl od ročníku předchozího. Hra má samozřejmě své neduhy, ale ty jsou zanedbatelné a během roku se dají vyladit. Můžeme jen doufat, že se vývojáři budou novým směrem ubírat i nadále.

5) Jakým způsobem trénuješ? Připravoval jsi se na tento turnaj nějak výrazněji?

Způsob trénování je velmi jednoduchý. Nějaký čas věnuji hraní samotné hry a nějaký čas věnuji sledováním profesionálních hráčů. Na turnaj jsem žádnou speciální přípravu neměl, ale jsem rád, že to klaplo.

6) Co zatím považuješ za svůj největší úspěch v sérii FIFA?

Za největší úspěch považuji 4. místo na eMol cupu a také kvalifikaci do Grandfinále minulý ročník eLigy.

7) Který zápas turnaje bys vypíchl a proč?

Zmínil bych poslední zápas v turnaji, který je vždy náročný, protože postup je na dosah ruky. Navíc v tomto zápase jsem dostal nejvíc gólu v celém turnaji, protože soupeř byl velice kvalitní.

8) Jak bys popsal svůj tým?

V mém týmu spoléhám na útočnou dvojici Neymar a Marcus Rashford. Nedoceněnou práci v záloze obstarává N'golo Kanté. V neposlední řadě se zmíním o obraně, ve které ničí útoky soupeřů dva vynikající stopeři Raphael Varane a Joe Gomez. Celkově by se dalo říct, že můj tým pracuje jako švýcarské hodinky.

9) Jak se těšíš, a co očekáváš od dalšího kola?

Těším se velice. Očekávám vyrovnané souboje s velice kvalitními soupeři a to, že se poperu o postup na Grandfinále.