e:LIGA
Jeden hráč, dva světy. Sigmu bude v esportu reprezentovat Vít Beneš
EA Sports FC 24 Článek Jeden hráč, dva světy. Sigmu bude v esportu reprezentovat Vít Beneš

Jeden hráč, dva světy. Sigmu bude v esportu reprezentovat Vít Beneš

Nicolas Heller

Nicolas Heller

7. 12. 2023 17:00

Vít Beneš je hráčem Sigmy Olomouc sice už od roku 2019, nyní se ale nachází ve zcela unikátní pozici. Za Sigmu nastoupí také v esportu.

Fotbalové kluby mohou letos, stejně jako v předchozím ročníku, nominovat do e:LIGY vlastní soupisku, některé této možnosti využily a jiné si vybraly svoje talenty z otevřených kvalifikací.

Mezi těmi, které do e:LIGY vyšlou vlastní hráče je také SK Sigma Olomouc. Poprvé v historii však dojde k tomu, že klub angažuje do esportové soutěže hráče z hlavního týmu svého fotbalového mužstva. Reprezentantem Sigmy se v rámci e:LIGY totiž stane Vít Beneš. Ten debutoval v nejvyšší fotbalové lize v roce 2007 a za svoje působení v ní odehrál přes 300 zápasů. Podobně bohatou kariéru se nyní pokusí zopakovat mezi profíky na konzolích v e:LIZE.

„Při vzniku esportového týmu v Olomouci jsem se stal jeho patronem a nyní jsem i hráčem. Bude to pro mě velká a zajímavá zkušenost, kde budu porovnávat svoje síly s esportovými profíky. Esportovou scénu sleduji a okoukávám u profíků na jejich streamech různé triky. Věřím, že se nám bude se Sigmou v tomto ročníku dařit a uhrahejeme krásné místo, se kterým budeme spokojeni,“ říká Vít Beneš, nový hráč na soupisce esportové Olomouce.