e:LIGA
Jak probíhal první hrací den Datart e:LIGA Challenge?
Článek Jak probíhal první hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Jak probíhal první hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Nicolas Heller

Nicolas Heller

4. 4. 2020 19:00

Skupina B

Hned na úvod turnaje se představil jeden z favoritů na celkové vítězství. Karlos Knejzlík ze Slovanu Liberec si doslova vychutnal svého soupeře ze Zlína. Lukáš Bartošák, který si pro své duely vybral ve hře tým PSG, vůbec nestíhal a už po pár minut prohrával o tři branky. Liberecký Knejzlík, který má bohaté zkušenosti s esportem, vedl v poločase už 7:1 a v druhé půli dovedl svoji Chelsea bezpečně k výhře 10:1.

Bartošák pro svůj druhý duel ve skupině změnil taktické rozestavení, a to mu přineslo úspěch. Jablonecký Matoušek si vybral Manchester City a proti obranné formaci Bartošáka se nedokázal v první půli vůbec prosadit. Reprezentant Fastavu se naopak trefil dvakrát a do druhého poločasu šel ve vedení 2:0. Matoušek sice hned po změně stran snížil, nicméně zvrátit utkání už nestačil a nakonec svůj první zápas Datart e:LIGA Challenge prohrál 1:3.

Ve třetím utkání skupiny B se jablonecký Matoušek postavil v pomyslném derby favorizovanému Knejzlíkovi z libereckého Slovanu a tentokrát si vybral Neapol. Jeho soupeř zůstal věrný modrobílým barvám Chelsea a udělal dobře. I své druhé utkání totiž zahájil náporem a nenechal nic náhodě, když o své druhé výhře hracího dne rozhodl už v prvním poločase, který ovládl v poměru 5:1. Ve svém gólostroji pokračoval Knejzlík i po přestávce a svého rivala nikterak nešetřil, když přidal dalších branky a zvítězil jednoznačně 13:3!

Knejzlík (LIB) – Bartošák (ZLN) 10:1 (7:1)

Bartošák (ZLN) – Matoušek (JAB) 3:1 (2:0)

Knejzlík (LIB) – Matoušek (JAB) 13:3 (5:1)

 

Skupina D

V prvním utkání skupiny D se představili Patrik Žitný s Realem Madrid a Jakub Nečas z Bohemky, který si do hry vybral Liverpool. Teplický reprezentant naplno využil kvalitní defenzivy bílého baletu, ve kterém hrál prim stoper Varane a Žitný k tomu navíc přidal maximální efektivitu v koncovce, když si během prvního poločasu vypracoval dvougólové vedení. Nečas sice po přestávce zlepšil svou hru, ale nakonec se radoval Žitný po vítězství 3:0.

Zástupce Bohemky si chtěl spravit chuť ve druhém zápase, ale narazil na dalšího těžkého soupeře – Lumíra Číže z Baníku Ostrava. Nečas si jako domácí zvolil opět Liverpool, zatímco ostravský brankář nastoupil do svého úvodního duelu na turnaji s Barcelonou. Vyrovnaný zápas, který ve vyrovnané skupině mohl hodně napovědět o šancích na postup do play-off, zahájil lépe Nečas, který šel brzy do vedení gólem Salaha. Reprezentant Baníku se ovšem nevzdal, z velkého množství šancí ovšem nakonec využil jedinou v druhém poločase, a tak se zrodila premiérová remíza na turnaji Datart e:LIGA Challenge.

Na závěr sobotního programu si ostravský Číž mohl zahrát za svůj oblíbený Liverpool a proti Patriku Žitnému z Teplic oba borci předvedli velmi atraktivní souboj plný šancí na obou stranách. Žitný v barvách Realu Madrid šel opět brzy do vedení po brance Benzemy, ale Číž kontroval těsně před poločasem a v pauze byl stav 1:1. Druhá půle nabídla skvělou podívanou, když zvonila několikrát branková konstrukce na obou stranách. Žitný se dostal znovu do vedení, aby vzápětí přišel o vyloučeného Ramose a Číž se Salahem neproměnil penaltu. To byl nejspíš rozhodující moment, protože brzy na to Benzema pod vedením Žitného zkompletoval hattrick a zástupce Baníku se zmohl už jen na snížení na 3:2 v nastaveném čase.

Žitný (TEP) – Nečas (BOH) 3:0 (2:0)

Nečas (BOH) – Číž (OVA) 1:1 (1:0)

Žitný (TEP) – Číž (OVA) 3:2 (1:1)