e:LIGA
Jak probíhal druhý hrací den Datart e:LIGA Challenge?
Článek Jak probíhal druhý hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Jak probíhal druhý hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Jiří Slavík

Jiří Slavík

8. 4. 2020 20:54

Skupina C

V prvním utkání druhého hracího dne Datart e:LIGA Challenge se představil jeden z favoritů – olomoucký Vít Beneš, který si nejen pro první duel vybral jako svůj tým Manchester United. Jeho prvním soupeřem byl Dominik Kříž z Příbrami, který vyrukoval s Liverpoolem. Kříž zvolil s Liverpoolem nezvyklé taktické rozestavení 4-3-3 a mezery v obraně ho stály špatný vstup do utkání. Imaginární North West Derby jinak vypadalo opticky vyrovnaně, nicméně kapitán Sigmy trestal každou chybu soupeře v defenzívě a hned v první dvacetiminutovce si vybudoval tříbrankový náskok. Beneš nakonec dokráčel k pohodlné výhře 5:1.

Druhé utkání ve skupině C svedlo proti sobě dva kamarády a ve FIFĚ odvěké rivaly Beneše s Janem Kopicem z Plzně. Ten si i díky pravidlu 85rated mohl logicky zvolit jako tým svoji Viktorku. Reprezentant Olomouce zůstal zase věrný úspěšným barvám Manchesteru United z předchozího zápasu a stejně tak i proti Kopicovi šel hned zkraje utkání do dvoubrankového vedení. Zkušeným výkonem během celého utkání si ho uhlídal a druhou výhrou si vypracoval skvělou výchozí pozici pro další boje ve skupinové fázi.

Jan Kopic se pak představil v zápase proti Dominiku Křížovi z Příbrami znovu s vlastním týmem Plzně a oba hráči předvedli dramatický zápas, ve kterém Kříž s Liverpoolem sice v poločase vedl 1:0 a brzy po změně stran přidal i druhý gól. Poté ale převzal Kopic otěže utkání a předvedl nevídaný obrat z 0:2 na konečných 3:2 díky přímočaré hře. Všechny tři branky vstřelil útočník Viktorky Beauguel, přičemž třetímu gólu předcházela ještě klíčová situace deset minut před koncem, kdy Křížův Fabinho trefil z voleje tyč Kopicovi branky.

Kříž (Příbram) – Beneš (OLO) 1:5 (1:3)

Kopic (PLZ) – Beneš (OLO) 0:2 (0:2)

Kříž – Kopic (PLZ) 2:3 (1:0)

Skupina D

Skupina D už měla na programu rozhodující druhou polovinu programu a hned na úvod se střetli ve velmi důležitém utkání Lumír Číž z Baníku, který si vybral Liverpool, a Jakub Nečas z Bohemky. Ten zvolil pro klíčový duel ve skupině německý Bayern Mnichov a první půle nabídla velmi opatrný fotbal ze stran obou hráčů. První vzájemný souboj v prvním hracím dni skončil remízou, a i tentokrát k ní duel dlouho směřoval. Číž šel sice rychle po přestávce do vedení gólem Firmina, ale Nečas dokázal brzy srovnat. Až dvacet minut před koncem dokázal Lumír Číž vstřelit nakonec rozdílovou druhou branku a v závěru znovu Firmino pro něj vystřelil velmi cennou výhru 3:1.

Pro svůj druhý zápas už Nečas zvolil jiný celek – PSG. Proti Patriku Žitnému z Teplic musel totiž bezpodmínečně vyhrát, aby mohl pomýšlet na postup do play-off. Hned v samém úvodu zápasu ale inkasoval po rohovém kopu soupeře a v nastaveném čase prvního poločasu přidal Žitný ještě druhý gól z kopačky Modriče. Druhý poločas přinesl sice strhující otevřenou hru a šance na obou stranách. Oba brankáři ale předváděli skvělé zákroky a především díky čistému kontu Courtoise si Žitný připsal třetí vítězství ze tří utkání v základní skupině a tím pádem i jisté první místo.

V posledním duelu středečního programu si to rozdali dva již jistí postupující do vyřazovací fáze Datart e:LIGA Challenge – Žitný s Čížem. Hráč Baníku tentokrát sáhl po londýnské Chelsea a byla to šťastná volba. V hektickém úvodu zápasu totiž získal po gólech Pedra a Pulisice vedení 2:1, které dokázal udržet až do konce. Za tři body do tabulky mohl děkovat především brankáři Kepovi, který bravurně zlikvidoval tutovku Balea v nastaveném čase. Výhrou 2:1 oplatil Žitnému porážku z prvního hracího dne a obsadil druhou postupovou příčku ve skupině D.

Číž (OVA) – Nečas (BOH) 3:1 (0:0)

Nečas (BOH) – Žitný (TEP) 0:2 (0:2)

Číž (OVA) – Žitný (TEP) 2:1 (2:1)