e:LIGA
Jak probíhal čtvrtý hrací den Datart e:LIGA Challenge?
Článek Jak probíhal čtvrtý hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Jak probíhal čtvrtý hrací den Datart e:LIGA Challenge?

Jiří Slavík

Jiří Slavík

15. 4. 2020 19:00

Skupina A

Roli černého koně turnaje chtěl i druhý hrací den ve skupině potvrdit Matouš Trmal ze Slovácka. Se svou oblíbenou Barcelonou se nejprve představil v souboji proti Lukáši Provodovi ze Slavie. Hned první šanci v utkání Trmal využil, když se v 17. minutě po rychlém brejku do centru Fatiho položil Dembelé. Provod se ale držel statečně a po celý první poločas si hlídal soupeře na dostřel a dokázal i občas pozlobit. Utkání zlomila pasáž hned po změně stran, když nejprve si vyměnili role Fati s Dembelém, který tentokrát centroval z levého křídla a Fati nekompromisně skóroval. Oba borci předvedli stejnou akci o chvíli později a po druhém zásahu Fatiho bylo v 55.minutě rozhodnuto – 3:0. Další branky proti rezignovanému soupeři přidal Trmal dvakrát z kopačky Messiho a na závěr zvyšoval na konečných 6:0 Suarez.

V klíčovém duelu o postup nastoupil slávista Provod proti Lukáši Železníkovi, který zvolil ze hry tým Juventusu. Opavský zástupce vstoupil do zápasu lépe a z tlaku vytěžil hned několik šancí. Nakonec využil až tu třetí a v 16. minutě ho poslal do vedení Dybala. Brankář Kolář držel skvělými zákroky Provodův tým i nadále ve hře o postup a do kabin šel Železník pouze s jednogólovým náskokem. Klíčový moment utkání přišel pak v 50. minutě, kdy při presinku Juventusu chybovali obránci Slavie a Ronaldo zvýšil na 0:2. Provod čelil dalším nebezpečným situacím před svojí brankou i nadále a až do konce zápasu tahal za kratší konec. Když si pět minut před koncem našel odražený míč Quadrado a střelou k tyči přidal třetí branku, tak bylo rozhodnuto nejen o tomto duelu, ale i obou postupujících ze skupiny A. Provod si alespoň v nastaveném čase spravil chuť čestnou trefou z kopačky Musy na konečných 1:3.

Matouš Trmal s Barcelonou obhajoval proti Lukáši Železníkovi resp. jeho Juventusu stoprocentní bilanci ve skupině. Z převahy v poli v úvodu si ale nedokázal vypracovat žádnou jasnou šanci, naopak na druhé straně trestal z brejku opavský reprezentant, když se v 23. minutě trefil Quadrado. Deset minut před poločasem překvapil Trmal svého soupeře kolmicí mezi beky a Fati srovnal. V druhé půli utkání gradovalo a oba hráči předvedli solidní umění se svými ovladači. Současně se roztrhl pytel s góly. Hned po změně stran se po centru trefil znovu Quadrado a Trmal musel opět dotahovat. Dvacet minut před koncem se Železník prosadil dvakrát brzy po sobě a rozhodl duel ve svůj prospěch. Na branku Suareze potom reagoval znovu Ronaldo, který ještě dvěma trefami zvýšil vedení Železníka na 2:6. V samém závěru celého streamu ještě diváci viděli góly na obou stranách a Železník si připsal cennou výhru 3:7.

Trmal (SLO) – Provod (SLA) 6:0 (1:0)

Provod (SLA) – Železník (OPA) 1:3 (0:1)

Trmal (SLO) – Železník (OPA) 3:7 (1:1)

 

Skupina C

Olomoucký kapitán Vít Beneš zůstal věrný barvám anglického klubu Manchester United i pro druhý hrací den základní skupiny Datart e:LIGA Challange a znovu se mu to vyplatilo. Jeho prvním soupeřem byl Dominik Kříž z Příbrami, který poprvé v turnaji představil fanouškům tým Borussie Dortmund. Zkušenější Beneš měl po celý první poločas více ze hry a trpělivou hrou si vypracoval důležitý náskok. Skóre otevřel nezvykle hlavou z rohu Greenwood v 24. minutě a druhý gól přidal střelou z hranice vápna Pogba o deset minut později. V poslední minutě první půle utekl Haaland, ale Kříž se se svým zakončením unáhlil. Naopak Rashford trestal hned z protiútoku na druhé straně, když po další pěkné kombinaci zvýšil pro Benešův Manchester už na 3:0. Po změně stran se hra přeci jen trochu vyrovnala. Křížův hlavní střelec Haaland se nakonec trefil, když poslal k tyči odražený míč v 61.minutě – 3:1. V další šanci o deset minut později ale Kříž selhal, a to bylo asi klíčovým momentem zápasu, protože potom už olomoucký reprezentant svého soupeře k ničemu napustil. Naopak v nastaveném čase Rashford do otevřené obrany uzavřel na konečných 4:1 a Beneš se mohl s předstihem radovat z jistého postupu do play-off.

V dalším duelu se Dominik Kříž představil znovu s Dortmundem v důležitém duelu o postup ze skupiny proti Kopicovi. Ten si logicky vybral vlastní Viktorku a hrál se překvapivě otevřený zápas hned od prvních minut. Kříž nejprve přežil šanci svého soupeře, hned z protiútoku se prosadil po pěkné akci Reus a příbramský zástupce otevřel skóre. Kříž se pak soustředil na hlídání hubeného náskoku. V polovině prvního poločasu možná rozhodčí upřel Plzni pokutový kop, ale tlak Viktorky neustával. Po několika nevyužitých šancích nakonec dokázal Kopic vyrovnat, když se v nastaveném čase prosadil z hranice vápna Beauguel. Slavného momentu se dočkal Kopic deset minut po změně stran, když s vlastní postavou ve hře trestal na 2:1 ohromnou chybu Kříže v rozehrávce. Kříž vsadil na ofenzivnější rozestavení a po těsné kombinaci v pokutovém území srovnal. Kopic vzápětí reagoval také změnou rozestavení, ale ani to mu nepomohlo a Kříž po brance Sancha v 77. minutě otočil skóre na konečných 2:3, čímž oživil své naděje na postup.

Až poslední duel skupiny C tak rozhodoval o druhém postupujícím do vyřazovací fáze Datart e:LIGA Challange. S jistotou postupu do něj vstupoval olomoucký Beneš, jeho soupeř Kopic z Plzně se svojí Viktorkou si mohl paradoxně dovolit i prohru o čtyři góly. Kopic však začal skvěle a ve 12. minutě otevřel skóre Chorý. Na druhé straně zlikvidoval brankář Hruška několik příležitostí Manchesteru a ve 38. minutě trestal chybnou rozehrávku Manchesteru Beauguel nekompromisně na 0:2. Až těsně před přestávkou vyšachoval Beneš obranu soupeře a Bruno Fernandes snížil. Kopic ale navázal na skvělý výkon i po změně stran. Nejprve Beuaguel svým druhým golem v utkání po pěkné kombinaci ve vápně Manchesteru vrátil Viktorce znovu dvoubrankové vedení a v 64. minutě ho napodobil také kolega v útoku Chorý, když zvýšil pro Kopice už na 1:4. Benešovi nevyšlo ani střídání a zástupce Plzně si tak v pohodě došel k druhé výhře ve skupině a postupu ze druhého místa do čtvrtfinále.

Beneš (OLO) – Kříž (PRI) 4:1 (3:0)

Kopic (PLZ) – Kříž (PRI) 2:3 (1:1)

Beneš (PLZ) – Kopic (PLZ) 1:4 (1:2)

 

Turnaj Datart e:LIGA Challenge bude pokračovat čtvrtfinálovými sériemi (na dva vítězné zápasy) příští středu 22. dubna.