e:LIGA
FK Pardubice slaví mimořádný úspěch, jsou mistrem e:LIGY!
FIFA 21 Článek FK Pardubice slaví mimořádný úspěch, jsou mistrem e:LIGY!

FK Pardubice slaví mimořádný úspěch, jsou mistrem e:LIGY!

Dalibor Beneš

Dalibor Beneš

5. 4. 2021 22:30

A je dobojováno! e:LIGA po měsících plných virtuálního fotbalu konečně zná svého letošního šampiona - FK Pardubice! Velikonoční pondělí nabídlo vyvrcholení soutěže, kdy fanoušci měli ve večerních hodinách možnost sledovat na ČT Sport souboj mezi SK Slavia Praha a zmiňovanými Pardubicemi, které nakonec byly těmi šťastnějšími a po zásluze teď mohou hráči, kteří reprezentovali tento klub, alespoň v okruhu rodiny a nejbližších přátel tento úspěch patřičně oslavit.

Hlavní aktéři večera, kteří se starali o zábavu na televizních obrazovkách byli za FK Pardubice hráči Miki a seron001 a za SK Slavia Praha DRMi10 a CptKubajz. Čtvrtfinálový a semifinálový průběh pardubických borců o prvním dubnovém víkendu byl podobně jako výsledné finále velice suverénní, kdy nejdříve poměrem 3:0 vyřadili Mladou Boleslav a následně si poradili s obhájci titulu, Viktorkou Plzeň. Slavia zažila po skvěle zvládnutém čtvrtfinálovém souboji s Libercem bedlivě sledované derby pražských „S“, kdy až v rozhodujícím pátém utkání v posledních vteřinách zápasu zaznamenali neuvěřitelný comeback dovršený vítězným penaltovým rozstřelem a vyřazením Sparty, odvěkého rivala.

 

Pondělní večer tak byl dlouze očekáván a všichni napjatě směrovali své večerní plány ke grand finále, aby zjistili, jaká dvojice se stane tou aktuálně nejlepší v rámci české FIFA scény, a který klub bude moci být ověnčen tímto ceněným titulem.

 

Úvodní rozstřel posledního balíčku zápasů této sezóny měli tu čest mít hráči DRMi10 a Miki. Hrálo se na tři vítězná utkání bez nutnosti dohrávání a pochopitelně tak zde již nebyl žádný zápas, žádná minuta zápasu, kde by bylo možné cokoliv vypustit. Hned v prvním duelu finálového večera Miki výsledkem 3:1 pokořil slávistického soka a vytvořil tak tlak na CptKubajze, který šel do druhého klání s vědomím, že se může v příštích 90 minutách lámat chleba.

 

V první fázi prvního poločasu druhého utkání se Slavii podařilo ujmout se vedení, to však velice rychle ztratila a seron001 se tak dostával do komfortní pozice, kdy nervozita na straně pražského klubu každou minutou rostla. Heroický výkon obou hráčů nakonec vyzněl lépe opět pro borce z Pardubic a po výhře 4:3 tak byla situace velice nakloněná rychlému závěru.

 

Třetí zápas, kde již šlo pro Slavii naprosto o vše, měl ve svých rukách opět CptKubajz, kterému se postavil Miki. Ten určitě prožíval odlišné rozpoložení oproti soupeři a mohl hrát rozhodně s větším klidem. Větší pohoda se prokázala ihned v úvodu utkání a Pardubice šli do vedení. Následující minuty představovaly boj o každou část hřiště. Nervózní zápas byl napínavý až do úplného konce, gól však již nepadl a po třetí výhře v poměru 1:0 se FK Pardubice stal mistrem e:LIGY!

 

SK SLAVIA PRAHA 0:3 FK PARDUBICE

DRMi10          1:3       Miki

CptKubajz       3:4       seron001

CptKubajz       0:1       Miki