e:LIGA
Finálový víkend e:LIGY je zde! Kdo pozvedne nad hlavu trofej?
FIFA 23 Článek Finálový víkend e:LIGY je zde! Kdo pozvedne nad hlavu trofej?

Finálový víkend e:LIGY je zde! Kdo pozvedne nad hlavu trofej?

Nicolas Heller

Nicolas Heller

24. 3. 2023 18:12

Vrchol sezóny je tady! Čtyři nejlepší týmy letošního ročníku e:LIGY se konečně střetnou tváří v tvář, aby poměřily síly v boji o 150 tisíc korun a postup do FIFA 23 Global Series.

Velké finále nás čeká už tento víkend a opět vám ho nabídneme živě na oficiálním twitch kanále e:LIGY a O2 TV Sport! Jak v sobotu, tak v neděli začínáme od 17:00. V neděli se můžete také těšit na speciální soutěž o Samsung 980 PRO 1TB, dres oblíbeného klubu z F:L, malou repliku oficiálního míče F:L a balíček sběratelských karet F:L z první edice sezóny 2022/2023.

Finálový víkend e:LIGY je zde! Kdo pozvedne nad hlavu trofej?

Nejprve se týmy v sobotu od 17hod. utkají v semifinále, které vykopne duel mezi Lakyho FCVP Esports a FC TRINITY Zlín. Plzeň se zatím v každém ročníku e:LIGY radovala z umístění mezi první trojicí. V ligové části však skončila na čtvrtém místě za všemi momentálními semifinalisty. Do souboje se Zlínem tak, alespoň dle výkonu v ligové části, nepůjde v roli favorita. Jak Marioooso, tak Matejs ale ví, že Laky dokáže vzít věci do svých rukou a rozhodně budou muset být oba v té nejlepší formě, aby plzeňskou hvězdu dokázali udržet na uzdě.

Neméně vyrovnaný bude duel libereckého Slovanu a Slavie Praha. V ligové části od sebe týmy dělil jen jeden bod, Slavia nakonec obsadila druhé místo, Liberec skončil třetí. Slovan letos zapsal na soupisku talentovaného Mrkyho, což se ukázalo jako parádní strategický krok. Ve čtvrtfinále, když se jeho spoluhráči dvakrát nedařilo, vzal zodpovědnost na sebe a třemi výhrami v dílčích utkání série vystřílel svému klubu postup. Proti zkušenému soupeři, jakým Slavia bezpochyby je, už ale bude potřebovat pomoc Libky. Ten, ač do play-off nevstoupil nejlépe, předváděl velmi dobré výkony v ligové části. Slavie si ze čtvrtfinále odnesla skalp, stále ještě, držitele posledního titulu e:LIGY, ostravského Baníku. Pokud by se jí podařilo v sobotu postoupit a v neděli vyhrát titul, bylo by to pro Slavii premiéra. K dosažení nejvyššího stupínku jí už dvakrát chybělo pouze jedno vítězství. Ve FIFA 20 podlehla Plzni v pražské UNYP Aréně, ve FIFA 21 zase nestačila na Pardubice.

Související články