e:LIGA
Finálový večer Datart eLIGA Challenge už dnes
Článek Finálový večer Datart eLIGA Challenge už dnes

Finálový večer Datart eLIGA Challenge už dnes

Jiří Slavík

Jiří Slavík

29. 4. 2020 09:00

Datart e:LIGA Challenge jde do finále. Kdo získá 100 tisíc pro charitu? 

Ve středu vyvrcholí turnaj ligových fotbalistů v hraní hry FIFA20 na PS4 pod hlavičkou Ligové fotbalové asociace, do kterého se v průběhu dubna během nucené pauzy zapojili hráči z dvanácti klubů FORTUNA:LIGY. V pavouku Datart e:LIGA Challenge zůstala už jen čtveřice hráčů, která se dnes večer popere o prestižní vítězství a především pak možnost určit organizaci, která obdrží finanční dar vy výši 100 tisíc korun z nadačního fondu LFA Zelený život na boj proti koronaviru. 

Semifinálový program odstartuje v 17 hodin dvojice Lukáš Železník proti Lumíru Čížovi z Baníku Ostrava. V pomyslném slezském derby bude favoritem reprezentant Opavy, který je již ostříleným borcem na FIFA scéně a své umění fanouškům naplno předvedl ve čtvrtfinále, když vyřadil velkého aspiranta na titul Karla Knejzlíka. 

Čtvrtfinálové boje byly extrémně vyrovnané, tři série musely rozhodnout až třetí duely. Jediným, kdo prošel mezi TOP čtyřku bez ztráty, byl Matouš Trmal ze Slovácka. Ten je mezi semifinalisty také jediným hráčem, který ovládl základní skupinu, a tak bude logicky papírovým favoritem druhé semifinálové série. Proti němu se postaví zástupce plzeňské Viktorky a český reprezentant v reálném fotbalu Jan Kopic. Ten sehrál asi nejdramatičtější souboj ve čtvrtfinále proti Patriku Žitnému z Teplic, když o postupu rozhodl až zlatým gólem v prodloužení třetího utkání. 

Finálový program bude po semifinálových sériích ihned pokračovat zápasy o třetí místo a velkým finále. Všechny čtyři série budou odehrány stejně jako v dosavadním proběhu Datart e:LIGA Challenge v herním módu 85 rated kick-off, tedy se srovnanými kvalitami hráčů ve hře. Hráči se střetnou v sítích na dvě vítězná utkání. Jednotlivé zápasy se budou hrát na 2x6 minut a musejí se rozhodnout v prodloužení s pravidlem zlatého gólu, tedy až do rozhodnutí. 

Vítězný hráč spolu se svým mateřským klubem získá právo určit organizaci zaměřenou na dětskou výchovu, která od Ligové fotbalové asociace obdrží finanční dar z nadačního fondu Zelený život ve výši 100 tisíc korun na podporu boje proti koronaviru. 

Všechny zápasy budou k vidění živě na webu www.e-liga.cz nebo sociálních sítích FORTUNA:LIGY. 

Předběžný program finálového večera Datart e:LIGA Challange 

• 17:00 hod Trmal (Slovácko) vs. Kopic (Plzeň) 

• 18:15 hod (podle vývoje předchozí série) Železník (Opava) vs. Číž (Ostrava) Trmal (Slovácko) vs. Kopic (Plzeň) 

• 19:30 hod (podle vývoje předchozí série) série BO3 o třetí místo 

• 20:45 hod (podle vývoje předchozí série) série BO3 FINÁLE