e:LIGA
Emericksona ve finále doplní TheJohny, své finalisty zná už i Slovácko a Karviná
FIFA 21 Článek Emericksona ve finále doplní TheJohny, své finalisty zná už i Slovácko a Karviná

Emericksona ve finále doplní TheJohny, své finalisty zná už i Slovácko a Karviná

Jiří Slavík

Jiří Slavík

25. 3. 2021 09:00

První den Semifinálových bojů o postup do finále je za námi a hned šest týmů zná své finalisty. V tomto článku se podíváme, jak probíhaly skupiny týmů FC Slovácko, MFK Karviná a AC Sparta Praha.

FC Slovácko

Ve skupině Slovácka se postupovalo pouze z prvního místa, tým totiž nominoval ze svých řad přímo do finále hráče Modri. Skupina se vůbec nepovedla hráči Patoooo9, kterému se nepodařilo získat ani jeden bod, ba ani vstřelit branku, skončil tak na posledním místě. Zajímavější boje se pak konaly na vyšších příčkách, kde se na třetím místě umístil s devíti body Bartus. Nejzajímavější ovšem byl souboj o první místo, který se udál mezi hráči Bohy10 a Kordaas (který byl nominován Slováckem). Oba hráči měli shodně po třinácti bodech, nicméně na skóre se podařilo postoupit Kordaasovi. Za zmínku stojí páté kolo, kde si to právě tito dva borci rozdali přímo o postup. Bohy sice ve 30 minutě vedl 2:0, ale Kordaas se nevzdal a zápas otočil na 4:2, což mu značně pomohlo k postupu.


MFK Karviná

MFK Karviná nenominovala žádného hráče do finále, proto se v této skupině bojovalo o dvě místa. Zde byla skupina poměrně vyrovnaná, na posledním místě skončil alesbehounek, který si připsal čtyři body za čtyři remízy a dvě prohry. O něco lépe dopadl hráč Krtek, který získal šest bodů. Tomu se dařilo zejména ze začátku turnaje, když dokázal v prvních dvou kolech obrat o body oba pozdější postupující. Jedním z těchto postupujících je hráč Efik, který sice vyhrál jen jednou, ale pětkrát remizoval a s 8 body se umístil na druhém místě. Z prvního místa se do finálových bojů probojoval hráč K1leris s 10 body.


AC Sparta Praha

Sparta nominovala do finále Emericksona, takže z její skupiny postupoval pouze jeden hráč. Zápasy se nepodařily hráči Rehak, který se skórem 5:29 bez jediného získaného bodu skončil na posledním místě. O něco lépe dopadl KrecmyTheGod, který se se 7 body umístil na třetím místě.  Zajímavé ovšem byly souboje mezi Castrem a TheJohnym (nominovaným Spartou) o to, komu se podaří postoupit do finále. Lépe se v tomto souboji ze začátku dařilo Casterovi, který vyhrál první vzájemný souboj 5:4. Nicméně boj o přímý postup se konal až v posledním kole, kde se opět střetli TheJohny a Caster, který měl 13 bodů a stačila mu remíza, protože TheJohny měl bodů pouze 12. Tento velice napínavý zápas nakonec rozhodl, že Emericksona ve finále doplní TheJohny, který si připsal těsnou výhru 2:1.