e:LIGA
e:LIGA opět v Global Series!
FIFA 21 Článek e:LIGA opět v Global Series!

e:LIGA opět v Global Series!

Jiří Slavík

Jiří Slavík

4. 3. 2021 15:55

Ligové fotbalové asociaci se podařilo dohodnout s EA Sports vstup do prestižního seriálu a stejně jako v minulém ročníku se e:LIGA stane jedinou tuzemskou FIFA soutěží, skrze kterou se hráči budou moci kvalifikovat do prestižního seriálu Global Series.

Tímto krokem se e:LIGA dostala do vybrané společnosti světových soutěží, jako jsou Premier League, Bundesliga, La Liga či Ligue 1, které jsou také součástí Global Series. „V minulém ročníku jsme díky členství v Global series získali pro e:LIGU velmi cennou přidanou hodnotu a zájem především z řad profesionálních gamerů o náš turnaj se tím ještě zvýšil. Také letos si od toho kromě zvýšeného zájmu v mezinárodním měřítku slibujeme, že to především finálovému turnaji přinese velký náboj,“ upozornil Daniel Hajný, obchodní a marketingový ředitel Ligové fotbalové asociace.

Global Series je dlouhodobou sérií turnajů a soutěží pro kompetitivní hráče FIFA, kteří v rámci několika měsíců sbírají body do evropského žebříčku. Z něj se letos nejlepší gameři probojují do evropských Regionálních playoffs. Celkový PRIZE POOL je pro letošní evropskou sérii Global Series vyšší než 3 miliony korun! Právě vstup e:LIGY do Global Series pomůže českým gamerům v bojích o postup do evropských Regionálních playoffs. Nejlepší dva hráči, kteří budou reprezentovat vítězný tým e:LIGY totiž obdrží vstupenku do předkola tohoto prestižního evropského turnaje, kde se utkají s nejlepšími hráči všech dalších evropských lig.

Finále e:LIGY, které je na programu první dubnový víkend, se zúčastní reprezentanti všech osmnácti klubů FORTUNA:LIGY a historicky první titul z minulého roku bude obhajovat plzeňský FCVP esport v čele s jedním z nejlepších českých hráčů T9Lakym. „Je to super zpráva, že jak minulý, tak i tenhle ročník, nám může e:LIGA pomoci k dalšímu postupu směrem do Evropy. Jsem za to rád a budu dělat maximum, abychom prvenství obhájili a tuhle vstupenku do předkola evropských Regionálních playoffs získali právě my,“ burcuje své spoluhráče z týmu T9Laky, který dostal od plzeňského klubu přímou vstupenku do finále e:LIGY. Kromě finančního bonusu v celkové hodnotě 150 tisíc korun tak budou ti nejlepší hráči FIFA z české scény bojovat o to nejcennější – vstupenku mezi evropskou elitu. „Je to super motivace pro nás hráče. Dostat se do regionálního playoff pro Evropu a soutěžit ve společnosti těch nejlepších má určitě přidanou hodnotu,“ doplnil svého plzeňského rivala Emerickson, gamer pražské Sparty.