e:LIGA
Čtvrtfinále e:LIGY: překvapující vítěz úvodního utkání čtvrtfinále, postupuje také Baník, Slavia a Sparta
EA Sports FC 24 Článek Čtvrtfinále e:LIGY: překvapující vítěz úvodního utkání čtvrtfinále, postupuje také Baník, Slavia a Sparta

Čtvrtfinále e:LIGY: překvapující vítěz úvodního utkání čtvrtfinále, postupuje také Baník, Slavia a Sparta

Redakce

Redakce

7. 3. 2024 20:00

Na diváky čekaly dva dny plné virtuálního fotbalu. MFK Karviná si vyšlápla na Slovan Liberec a poslal ho ven z play-off. Z dalších zápasů postupuje Baník Ostrava, který porazil Bohemians, SK Slavia Praha a ani AC Sparta Praha - Enteprise nebude chybět v boji o mistra e:LIGY.

FC Slovan Liberec - MFK Karviná

Karviná měla problémy už v předkolovém utkání proti Hradci Králové, kde otáčela vývoj série z 0-2 na 3-2. Každý tedy očekával, že si Liberec v tomto souboji vybojuje jasný postup do semifinále. V prvním zápase si ale Dzeko222 vyšlápl na Peposlava a porazil ho 3:2, čím připsal první bod do série pro Karvinou. Následně AdulackK lehce porazil kapolo 4:1 a série byla znovu vyrovnaná. Kapolo zůstal i na další zápas, tentokrát ho čekal Peposlav, který prohrál i své druhé utkání, tentokrát 2:3 a Karviná byla velmi blízko senzačnímu postupu. Do čtvrtého zápasu nastoupil AdulackK proti Dzekovi, který ještě nedokázal stvrdit postup Karviné do TOP 4 a prohrál těsně 4:5. AdulackK byl nominovaný i na poslední utkání a na druhé straně to byl znovu Dzeko222. Poslední utkání v sérii byla jasná dominance Dzeka, který tak zajistil postup Karviné do bojů o medaile. Liberec po skvělé základní části, kterou ovládli, tak se loučí s e:LIGOU hned ve čtvrtfinále.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 - Entropiq 

Baník si zajistil přímí postup do čtvrtfinále za 3. místo po základní části. V prvním zápase měl ale Totik velké problémy, když se mu nepodařilo proměnit šance a prohrál se Saintem 2:3. Následně přišly dva zápasy Matejse, na které pravděpodobně nezapomene. Nejprve se utkal s Dalasem a na penalty dokázal hráč ostravského Baníku vybojoval vyrovnání série na 1-1. Následně také Totik šel s Matejsem až do penalt, kde znovu zástupce Bohemians Praha nebyl úspěšný a prohrál i své druhé utkání v sérii, tentokrát 4:5. Vše nyní stálo na Saintovi v zápase s Dalasem. Na Bohemians pravděpodobně dolehla tíha okamžiku, protože zápas bylo v tuto chvíli velmi složité otočit a Dalas si vzal vysokou výhru 10:5 a nasměřoval svůj tým do semifinále. 

SK Slavia Praha - FK Dukla Praha

Slavii Praha čekal přijatelný soupeř, kterým byla FK Dukla Praha. To se ukázalo hned v prvním utkání, kde Laky porazil hráče Vojtaa96 lehce 7:1. CptKubajz následně hrál taktickou bitvu s Efikem a zápas rozhodla pouze jedna branka, která padla z kopačky Kubajze. Série nyní byla 2-0 pro Slavii a vše musel pro Duklu zachránit znovu Efik. Třetí zápas v sérii musel rozhodnou až penaltový rozstřel mezi Lakym a Efikem, který lépe zvládl hráč reprezentující Slavii Praha a poslal svůj tým do semifinále, kde na ně už čeká FC Baník Ostrava. Zápas můžete sledovat živě v pátek od 19:00. 

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha - Enterprise

Série, ve které se znovu muselo bojovat až do posledního zápasu. Sparta se po třech zápasech dostala díky Seronovi do vedení v sérii 2-1 a stačilo jí vyhrát jedno utkání. Emerickson do čtvrtého zápasu nastoupil proti HodnemuHolubovi, který dostal od Serona 5 gólů v jejich zápase. Tentokrát se Holubovi povedlo zachránit sérii pro Mladou Boleslav, když porazil Emerickson 4:2. S vyrovnanou sérii 2-2 se šlo do rozhodujícího zápasu, kde naskočil MarioOoso99 a Seron. Jejich první utkání v sérii skončilo těsně pro Serona 2:1, ale tentorkát si Seron skvěle hlídal svou obranu a dvakrát dokázal propálit brankáře Mladé Boleslavi, čím dostal Spartu do semifinále, kde je čeká MFK Karviná. 

Semifinálové zápasy můžete sledovat živě na našem Twitch kanále. Začínáme už v pátek, 8. 3. od 17:00 zápasem AC Sparta Praha - Enterprise vs MFK Karviná. Semifinále uzavře utkání mezi FC Baník Ostrava, který vyzve SK Slavia Praha od 19:00.