e:LIGA
Budu se chtít dostat do Grandfinále, říká Patýno z Dynama
FIFA 21 Článek Budu se chtít dostat do Grandfinále, říká Patýno z Dynama

Budu se chtít dostat do Grandfinále, říká Patýno z Dynama

Jiří Slavík

Jiří Slavík

4. 3. 2021 14:00

Úspěchu z postupu do další fáze soutěže se může těšit hráč pod přezdívkou Patýno, který bude mít příležitost reprezentovat klub SK Dynamo České Budějovice. Hráči, který je též Sazka esport ambasadorem, se podařilo probojovat již v minulém ročníku do semifinále a bude zajímavé sledovat, jak se mu bude dařit letos.

1) Jaký byl Váš první ročník herní série FIFA a kdy jste začal s online hraním (FUT)?

Můj první ročník byla FIFA 2005, která mě neskutečně bavila a to mi stačilo hrát jenom obyčejný zápasy a nebo turnaje, kde jsem si navolil sám týmy. S FUT jsem začal poprvé v ročníku 2013 a myslím, že FUT bylo ještě v plenkách a byla to super novinka ve FIFA.

2) Jak se Vám zamlouvá tento ročník v porovnání s minulými lety?

 Na začátku jsem byl poměrně spokojený, kdy se mi líbila rychlost a svižnost hry, kdy se lépe vypracovávali přímočaré akce a nebylo to např. jako v minulém ročníku, kdy si člověk musel nahrávat furt kolem vápna a hledal skulinku v obraně. Začátky jsem byl fakt spokojený ale poté přicházeli různé patche do hry, které upravovali některé prvky hry a začínalo se to měnit tak trochu k FIFA 20. Uvidíme, co dál jestli ještě něčím překvapí.

3) Jaký je Váš nejlepší výsledek v rámci FUT Champions v tomto ročníku?

Můj nejlepší výsledek je ELITE 1 při skóre 27:3 a je to zároveň můj nejlepší výsledek ze všech ročníků FIFA.

4) Hrajete i offline režim, například režim kariéra?

 Offline režim už vůbec nehraji, prioritně jedu FUT a naposled, kdy jsem hrál offline, tak to byl příběhový mód „Cesta“ ale i ten jsem nedohrál.

5) Jste spokojen s vaším předvedeným výkonem?

 Spokojený určitě jsem, protože jsem nastřílel hodně branek a také jsem jich poměrně málo obdržel. Jsem zaměřený hlavně na kombinační hru a dobré náběhy a v každém zápase se hodně dařilo a hráči naštěstí nabíhali tak, jak jsem potřeboval a mohl skórovat.

6) Jaký kvalifikační zápas byste vypíchl a proč?

Zde bych vypíchnul poslední kolo před postupem, kdy jsem poprvé v celé kvalifikaci prohrával ale věděl jsem, že musím být trpělivý a trpělivost růže přináší a zápas jsem otočil a došel jsem si pro postup.

7) Byla u Vás určitá zvýšená příprava před naplánovaným kvalifikačním turnajem?

Příprava nějak ani neproběhla, měl jsem hodně nahraných zápasů ve FUT Champions a spíše jsem si dával pauzu abych nebyl až moc přehraný a vlítnul tam úplně s čistou hlavou, a nakonec jsem udělal správně.

8) Jaký máte vztah ke klubu SK Dynamo České Budějovice a jak vnímáte možnost tento tým reprezentovat?

Určitě kladný, je to pro mě sympatický klub s dobrým herním stylem. Do Českých Budějovic jsem jezdil v mladších kategoriích na soustředění a několikrát jsem se proti nim utkal např. v celostátní dorostenecké lize U-19, kdy jsem ještě hrál za FK Meteor Praha. Též jsem rád, že takový tým mohu reprezentovat a budu chtít ukázat ze sebe to nejlepší.

9) Které hráče ve FIFA 21 preferujete? Máte své jistoty, na které je spoleh?

V útočných řadách to bude duo Ronaldo, Neymar u kterých potřebuju vždy to nejlepší jinak vepředu to pak moc netáhne. V záložních řadách to teď byl dlouho big boy Vieira, který byl fakt výborný, ale na úkor toho, že mi z icon picku padnul Lotthar Matthäus, došlo k prodeji Patricka a koupil jsem IF Ronalda.

10) Jak byste popsal svůj herní styl?

Můj herní styl po celou FIFU je kvalitní kombinační hra s průnikem mezi obránci dobře cílenou přihrávkou. Poté hlavně trpělivá hra vzadu, kde se snažím do posledního momentu soupeřova útočníka vystát a držet co nejlépe obrannou linii, aby nedošlo k lehké přihrávce do běhu na prázdnou bránu.

11) Jak se těšíte na další fázi turnaje a co si od ní slibujete?

Na další fázi turnaje se těším a budu se chtít určitě dostat do grandfinále ale jsme tam 4 kvalitní hráči, takže to bude opravdu vyrovnané a také si myslím, že bude rozhodovat, kdo půjde tomu štěstíčku naproti.